درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی
درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی
چکیده
درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی از جمله افسردگی، اضطراب، دلیریوم و اختلالات شناختی از جمله مشکلات شایع بیماران قلبی عروقی میباشند. وجود هر یک از این بیماریها سبب وخامت بیشتر وضعیت جسمی و روانی بیمار شده و تبعات آنان ناتوانی در هم عرصههای زیستی روانی و اجتماعی است.
یافتهها نشان میدهند که ب هطور مثال از ۲۵۲ نفر بیماران، ۷۵% دارای اختلالات روانی بودند و شایعترین آنان افسردگی و اضطراب داشتند. و شیوع اختلالات روانی در بیماران شاغل، کم سوادو یا بیماران دارای تجربه استرس در یک سال گذشته، بیشتر بوده است.
براساس نتایج، ایجاد امکانات پیشگیری و درمانی مناسب و حمایت بیماران و خانواده آنان ضروری است.
مقدمه:
درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی :بیماریهای قلبی عروقی شایعترین عامل مرگ در کشورهای صنعتی است. ۳/۱ افراد بالای ۳۵ سال از بیماریهای قلبی بهویژه درگیری عروق میمیرند. در کشور ما نیز آمار بیماری قلبی-عروقی سیر صعودی داشته و نکته مهمتر آنکه در چندسال اخیر سن ابتلا به این بیماری کاهش نگران کنندهای پیدا کرده است به طوری که تعداد قابل ملاحظهای از قربانیان را افراد جوان و میانسال تشکیل میدهند.
در اغلب مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، بیماریهای روانی به شکل بیماری همراه با
عارضه بیماریهای قلبی دیده میشود. افسردگی، اضطراب، دلیریم و اختلالات شناختی از
مشکلات شایع این بیماران میباشند.
بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه قلبی، دچار نگرانیهای عاطفی کوتاه مدت شده
و میتوان گفت که دو سوم بیماران سکته کرده دچار افسردگی و اضطراب میشوند.
ودر ادامه خواهیم داشت..
درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی وافسردگی و اضطراب، از مشکلات جدی بیماران بستری در بخشهای قلب است و اثرات شدیدی روی سلامت، سیر بهبودی و کیفیت زندگی آنان دارد. به ویژه افسردگی منجربه افزایش خطر بروز بیماریهای عروق و سکته قلبی شده که خود باعث بروز نارسایی قلبی میشود. همینطور اثرات منفی این اختلالات روی تعادل اتوماتیک قلب، واکنشهای التهابی، عملکرد پلاکتها و مکانیسمهای رفتاری منجربه افزایش مشکلات قلبی و میزان مرگ و میراین بیماران میشود.
عوامل روانی مانند افسردگی و اضطراب نقش مهمی در عملکرد و کیفیت زندگی و همکاری بیماران با رژیم درمانی دارند و این عوامل میتوانند در پیش آگهی بیماری موثر باشند. بنابراین از جمله مسائل مهمی که بیماران قلبی عروقی با آن مواجه هستند، مشکلات روحی روانی آنهاست که باید حالات روحی آنان را شناخته و در کاهش ناراحتی ناشی از آن اقدام کرد. به طوری که عدم توجه به استرسها و واکنشهای روانی مبتلایان سبب وسعت بیماری آنان میگردد.
به دلیل اینکه مدل آناتومی قلب نسبت به استرسها هیجانی شدید مانند عصبانیت، ترس یا غمگینی حساس است نمیتواند آنها تحمل کند . منجربه تحریک آریتمیهای قلبی میشود. در مطالعات نشان دادهاند که در کل افسردگی و سطح بالای اضطراب خطر حوادث عروق قلبی را در بیماران افزایش میدهد. مطالعات بیماران قلبی عروقی یک رابطه مضاعف و نزدیکی در مورد عوارض قلبی شامل سکته قلبی و مرگ را در افراد افسرده نشان داده است. وجود افسردگی و انقباضات زودرس بطنی بعد از سکته قلبی باعث افزایش خطر مرگ در بیماران شده است.
تمایل به شهرنشینی و زندگی ماشینی، مصرف روزافزون دخانیات و استرسهای حرفهای، روانی و خانوادگی در بروز و یا تشدید این بیماری موثر شناخته شده و از علل مهم درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی محسوب میشود.
مطالعات روانشناختی
بنابراین مطالعات روانشناختی(درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی) بیماران افسرده و تنها، تماسهای تلفنی ماهانه، پیگیری یا ویزیتهای خانگی پرستاران و تماسهای متعدد با بیمار میتواند دیسک افسردگی و مرگ را کاهش دهد . درمانهای روانی، اجتماعی روی بازتوانی این بیماران موثر بوده و آموزش تن آرامی کنترل استرس و حمایت گروههای اجتماعی از مداخلات روانی-اجتماعی هستند
که باعث کاهش بیشتر استرسهای هیجانی و فشار خون، سطح چربی خون و کاهش
مرگ و میر میشوند. پزشکان از طریق نقش مشاورهای خود میتوانند یاور بیماران در بیان
ترسها و نگرانیهایشان باشند و امید به زندگی را در این بیماران توسعه داده و
مکانیسمهای از عهده برآیی را در آنان تقویت کنند.
نتیجهگیری:
دردرمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی مطالعات نشان داده که ۷۵% بیماران دارای اختلال روانی بودند و بیشترین آنان افسردگی و
اضطراب داشتند. بنابراین یکی از مسئولیتهای پرستاران توجه به ابعاد روحی بیماران و فراهم
آوردن محیطی شفابخش برای آنان است . لذا پیشنهاد میگردد مدیران پرستاری و سوپروایزرهای آموزشی با کمک پرستاران، نسبت به انجام مداخلات روانشناختی و گنجاندن
مراقبت روانشناختی در عملکرد پرستاری برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فراهم
سازند. همچنین پزشکان متخصص با درخواست مشاوره روانپزشکی سعی در شناسایی و
برطرف نمودن مشکلات روحی موثر بر وضعیت جسمانی این بیماران نمایند. لذا لزوم شناخت به
موقع افسردگی و اضطراب و لزوم امکانات پیشگیری و درمانی مناسب برای آنها سبب
تسهیل در فرایند بهبودشان میگردد.
سخن آخر..
مطالب جمع آوری شده در این مقاله(درمان و رواندرمانی بیماریهای قلبی) به شما در رسیدن به هدفتان کمک خواهد کرد ولی چنانچه به کمک بیشتری نیاز داریدتخصصی روانشناسی و مطالعاتی دکتر گازر در اصفهان جهت تعیین وقت مشاوره در خصوص ، ورزش، درمان خانگی بیماری قلبی، تغذیه و رواندرمانی بیماریهای قلبی و رزرو نوبت با ما تماس بگیرید .
و آخرین اخبار ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

چرا پانسیون مطالعاتی دکتر گازر دراصفهان؟ مزایای پانسیون مطالعاتی در اصفهان -فرق پانسیون مطالعاتی دکتر گازر دراصفهان با خانه و کتابخانه عمومی: اینجا نمیتونید با بغل دستی خودحرف بزنید. اینجا هرکسی برای خود میزتحریر وصندلی و کمد و چراغ مطالعه اختصاصی دارد. ناظر همه روزه با برخورد خوب و ایجاد انگیزه و انتقال […]

در ابتدا تاریخچه مشاوره آنلاین و مزایای آن را بررسی می کنیم و سپس خدمات خود را در این زمینه ارائه می کنیم. تاریخچه اولین بار در دهه ۵۰ میلادی توسط تماس های تلفنی و یا ارسال نامه مشاوره از راه دور انجام می شد این مشاوره ها یک حسنی داشتند که شخص می توانست […]

راه کار افزایش حافظه با تغذیه تغذیه و حافظه راه کار افزایش حافظه با تغذیه تغذیه مناسب علاوه بر تاثیر روی عملکرد جسمی تاثیر فوق العاده ای بر عملکرد روانی و مغزی انسان دارد به گونه ای که کمبودهای تغذیه ای میتواند بیماری های روانی و روحی را تشدید کند. تغذیه مناسب همچنین نقش […]